Aanbieding wijn Chenin Blanc en Cabernet Sauvignon / Shiraz
Aanbieding wijn Magnum fles gratis
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Prado Rey Joven Tinto

Prijs per fles: € 6,75

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 40,50

LEES MEER ..


Prado Rey Classico Tempranillo Tinto


Prado Rey Roble Semi Crianza

Prijs per fles: € 9,35

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 56,10

LEES MEER ..


Prado Rey Roble Semi Crianza


  Prado Rey Elite    Wijn uit Spanje

Prijs per fles: € 27,15

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 162,90

LEES MEER ..


Prado Rey Elite tempranillo


Prado Rey

Bodegas Real de Ventosilla  Prado Rey

Bodegas Real Sitio de Ventosilla is een prachtig landgoed van maar liefst 3000 hectare. Daarop bevindt zich tussen de verschillende landerijen een fraai, klein zestiende eeuws paleisje dat ooit aan de koning van Castilië toebehoorde. Nu opgebouwd tot luxueuze pleisterplaats. Vijfhonderdentwintig hectare is beplant met wijnstokken en daarnaast verbouwt men er graan, olijven en druiven daarmee is het één van de belangrijkste domeinen van de Ribera. De wijngaard is verdeeld in zeven even grote percelen: zogenaamde pagos. Elk is beplant met verschillende variëteiten van de Tinto del Pais. Alle druiven worden met de hand geplukt en per perceel gevinifieerd. De bodega is hypermodern en bevat naast vijfduizend barricas ook acht nieuwe houten foeders van 21.000 liter, gemaakt van het mooiste Franse eikenhout uit Nevers.

De mooiste wijn van het wijngoed wordt verkocht onder het label PradoRey, verwijzend naar de koninklijke afkomst, met een aantal verschillende stijlen van een jonge "Roble" tot de prachtige "Elite" met een groot rijpingspotentieel.

Prado Rey Classico Tempranillo Tinto 15/16 rood (€ 6,75)

6 fl.: € 40,50
Gemaakt van 100% tempranillo. De druiven ondergaan een twaalf dagen durende, temperatuurgecontroleerde fermentatie op roestvrij stalen vaten. Hierna volgt zes maanden rijping op fles.

Deze “Joven” is donker roodpaars gekleurd en geurt uitbundig naar bosfruit. In de mond is de wijn sappig, geconcentreerd en zeer fruitig, met ronde tannines. De wijn is bedoeld om jong te drinken, en is het lekkerst wanneer hij licht gekoeld geschonken wordt.

Prado Rey Roble Semi Crianza 2015 rood (€ 9,35)

6 fl.: € 56,10
Gemaakt van 95% Tinta Fina, drie procent Cabernet Sauvignon en twee procent Merlot. Na twaalf dagen schilinweking gaat het op tank vergiste sap vier maanden op hout gevolgd door een vijf maanden durende rijping op fles.

Dan is de "Roble" roodpaars gekleurd en geurt hij naar sappig rood fruit, verse bloemen, peer en kruiden. In de mond is deze semi–crianza – om precies te zijn drie maanden op Amerikaans eiken, een maand op Franse vaten – vlezig en met zachte looizuren rond in de mond. Hij heeft heerlijke vanille– en zoethoutaroma’s en een verleidelijk brede finale.

Een uitstekende combinatie met gegrild of gebraden (rood) vlees, wild en droge kazen.

Zilver tijdens International Wine Challenge 2008
Zilver tijdens Wenen AWC 2008

Prado Rey Elite tempranillo 2010 rood (€ 27,15)

6 fl.: € 162,90
Dit is een zogenaamde ’vino de autor’: een wijn met een geheel eigen signatuur. Hij wordt gemaakt van zeer streng geselecteerde Tinta Fina van een exclusief perceel. De opbrengst van deze gaard ligt op ongeveer drieduizend kilo per hectare.

De oogst wordt gedurende 22 dagen ingeweekt en bij lage temperatuur traag (verder) vergist. De wijn in wording rijpt vervolgens een jaar lang op barricas van het mooiste eikenhout en nog eens een aansluitende zes maanden op Franse foeders.

Zo ontstaan zijn geconcentreerde smaak met volop zwart fruit, mineralen, zachte tannines, houtinvloed en verbluffend grote lengte. De Elite is een ongefilterde grootheid met een kelderpotentieel van twintig jaar. Afhankelijk van zijn leeftijd, karafferen of decanteren en van genieten bij gegrild rood vlees of harde kazen.

Goud in de categorie ’s werelds beste Tempranillo–wijnen in Parijs 2008