Aanbieding wijn Chenin Blanc en Cabernet Sauvignon / Shiraz
Aanbieding wijn Magnum fles gratis
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Conde de Caralt Rosada

Prijs per fles: € 11,35

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 68,10

LEES MEER ..


Conde de Caralt rose Cava Brut


Conde de Caralt Brut

Prijs per fles: € 9,95

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 59,70

LEES MEER ..


Conde de Caralt Cava Brut


Conde de Caralt Semi Sec

Prijs per fles: € 11,35

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 68,10

LEES MEER ..


Conde de Caralt Cava Semi Seco


Conde de Caralt

Conde de Caralt opslag

Conde de Caralt is een jong bedrijf dat dateert van begin jaren zestig toen José María de Caralt Borrell, de Graaf van Caralt, de oude kelders van Corbó in handen kreeg. De eerste oogst met de adellijke titel kwam in 1964 uit de kelder, sindsdien worden er door de Bodega verschillende typen Cavawijn geproduceerd die vooral afzet vinden op de markten langs de Middellandse Zeekust.

Conde de Caralt rose Cava Brut rosé (€ 11,35)

6 fl.: € 68,10
Deze mousserende rosé wordt hoofdzakelijk gemaakt van de autochtone trepat. Deze laatrijpende variëteit maakt kleine trossen grote vruchten met een dikke schil vol kleurstof en niet heel erg zoet vruchtvlees. Dat maakt de druif natuurlijk bij uitstek geschikt voor het maken van rosé met fraîcheur.

Voor deze Cava gebeurt dat volgens de méthode traditionelle en de tweede gisting vindt dus plaats op fles waarin de jonge wijn een jaar verblijft op zijn gistbezinksel voor het dégorgement.

Na assemblage met monastrell en garnacha ontstaat een licht aardbeienrode wijn met een levendige mousse. In zijn zuivere en verfijnde geur en smaak domineren sprankelende aroma´s van framboos, aardbei en kers. Daarnaast is de wijn lichtvoetig, prettig fris, frivool maar elegant. Daarmee een heerlijk en feestelijk aperitief.

Conde de Caralt Cava Brut cava (€ 9,95)

6 fl.: € 59,70
Deze mousserende witte wijn is gemaakt van 60% macabeo, 30% parellada en 10% xarel–lo. Hij wordt gevinifiëerd volgens de méthode traditionelle en de tweede gisting vindt dus plaats op fles waarin de jonge wijn nog twee tot drie jaar blijft liggen op z´n gistcellen. Zo ontstaat een licht strogele wijn met een levendige mousse. Zijn bouquet is zuiver en verfijnd met aroma´s van sprankelend wit fruit. De Conde de Caralt is rijp en soepel van smaak, frivool maar elegant, en als zodanig een verrukkelijk aperitief.

Conde de Caralt Cava Semi Seco cava (€ 11,35)

6 fl.: € 68,10
Deze mousserende witte wijn is gemaakt van 40% macabeo, 30% parellada en 30% xarel–lo. Hij wordt gevinifiëerd volgens de méthode traditionelle en de tweede gisting vindt dus plaats op fles waarin de ongefilterde jonge wijn ten minste twaalf maanden verblijft op z´n gistbezinksel.

Zo ontstaat een schitterende lichtgele verleider met sprankelende aroma´s van grapefruit en andere citrusvruchten. Met 35 gram suiker per liter is deze Semi Sec aangenaam zacht en voorzien van een prettige finale. Een verrukkelijk aperitief dus voor liefhebbers van niet te strakdroge bubbels.