Aanbieding wijn BBQ wijnpakket
Aanbieding wijn 90 Parkerpunten voor Viu Manent, nu 10% korting
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog

Witte wijn

Per fles
aantal
prijs
Marken
Vignamato Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico wit 15/16
   lees meer ....
€ 6,90
6 fl.
€ 41,40
Marken
Vignamato Verdicchio dei Castelli di Jesi Versiano wit 15/16
   lees meer ....
€ 11,95
6 fl.
€ 71,70
Marken
Vignamato Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Riserva Ambrosia wit 2011
   lees meer ....
€ 14,50
6 fl.
€ 87,00

Vignamato

Vignamato, wijn De Marken ItaliŽ te bestellen bij Clubwijn

In centraal Italië, aan de oostzijde van de Apennijnen, ligt De Marken. Een ongerept gebied met diepe valleien en glooiende heuvels, dat lange tijd vrij geïsoleerd heeft gelegen van het bruisende westen van het land. Na Piëmonte en Toscane wordt deze regio langzamerhand echter meer en meer ontdekt door het toerisme, en als gevolg daarvan winnen de heerlijk lichtvoetige wijnen uit De Marken aan populariteit, met de bekende Verdicchio dei Castelli di Jesi voorop. In de vroege jaren vijftig van de vorige eeuw kocht wijnliefhebber Ceci Amato met zijn vrouw Maria een klein stuk grond in San Paolo di Jesi. Zestig jaar later is Vignamato nog steeds een familiebedrijf waaraan de Amato´s –inmiddels de derde generatie– met overgave werken aan de hoogste kwaliteit. Ze maken daarbij gebruik van de modernste middelen, zonder hun historie uit het oog te verliezen. De familie Amato bezit 16 hectare wijngaarden in de gemeenten San Paolo di Jesi, Staffolo en Cupramontana.

Vignamato Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico 15/16 wit (€ 6,90)

6 fl.: € 41,40
Herkomst:
Azienda Agricola Vignamato, De Marken, Italië
Klimaat/Terroir:
Het klimaat is zacht en wordt beïnvloed door de Adriatische Zee.
Vinificatie:
Na de oogst en de schilinweking wordt de wijn gevinifieerd op RVS vaten, waarna hij nog enkele maanden rijpt. Na de botteling rijpt de wijn nog twee maanden na alvorens de wereld ingestuurd te worden.
Druivenras:
Verdicchio
Geur & Smaak:
De Verdicchio dei Castelli di Jesi is zachtfris en een beetje bloemig, met fijne minerale tonen en een prettig appelzuurtje.
Wijn & Spijs:
Een mooie terraswijn, maar ook een uitstekende bij lichte vissoorten, schaal– en schelpdieren.
Weetje:
De naam “verdicchio” is afgeleid van de, aanvankelijk, groene kleur van de druif (verde).

Vignamato Verdicchio dei Castelli di Jesi Versiano 15/16 wit (€ 11,95)

6 fl.: € 71,70
Herkomst:
Azienda Agricola Vignamato, De Marken, Italië
Klimaat/Terroir:
Het klimaat is zacht en wordt beïnvloed door de Adriatische Zee.
Vinificatie:
Na de oogst en de schilinweking wordt de wijn gevinifieerd op RVS vaten, waarna hij nog acht tot tien maanden rijpt op zijn gistbezinksel. Na botteling rijpt de wijn nog twee maanden in de kelders van Vignamato.
Druivenras:
Verdicchio
Geur & Smaak:
Deze verdicchio heeft een zacht, fris aroma en een vrij hoge zuurgraad en mineraliteit. Voor de Superiore “Versiano” wordt alleen het allermooiste en rijpste fruit gebruikt
Wijn & Spijs:
Bijzonder lekker bij pasta´s met vis of een rijsttafel.
Weetje:
Verdicchio Classico Superiore wint aan kwaliteit door enkele jaren rijping op fles.

Vignamato Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Riserva Ambrosia 2011 wit (€ 14,50)

6 fl.: € 87,00
Herkomst:
Azienda Agricola Vignamato, De Marken, Italië
Klimaat/Terroir:
Het klimaat is zacht en wordt beïnvloed door de Adriatische Zee. De bodem bevat klei.
Vinificatie:
De druiven worden handmatig geoogst en zacht geperst. Vergisting vindt plaats op 16 à 18 graden in roestvrijstalen tanks. 60% rijpt op RVS, 40% in eikenhouten vaten gedurende 12 à 14 maanden. Na botteling rijpt de wijn nog 6 maanden in de kelders van Vignamato.
Druivenras:
Verdicchio
Geur & Smaak:
Strogele wijn met groene reflecties en een gouden glans. Intense, frisse neus met rijp fruit en amandelen. De smaak is vol, aanhoudend, maar elegant met een duidelijke mineraliteit. Prachtige balans met een lange afdronk van appel, pruim en amandelen.
Wijn & Spijs:
Fantastisch bij gerookte vis, verse pasta met een verfijnde vissaus en bij allerlei pittige vleesgerechten.
Weetje:
Serveer deze complexe Verdicchio op een temperatuur van 12 à 14°C, dan komt de rijke smaak het beste tot zijn recht.