Aanbieding wijn Chenin Blanc en Cabernet Sauvignon / Shiraz
Aanbieding wijn Magnum fles gratis
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog

mixdoos/dozen

Per fles
aantal
prijs
Californië
J.Lohr Winery Painter Bridge 3 Chardonnay en 3 Zinfandel proefdoos 2015
   lees meer ....
€ 9,95
1 fl.
€ 9,95

Witte wijn

Per fles
aantal
prijs
Californië
J.Lohr Winery Painter Bridge Chardonnay wit 2015
   lees meer ....
€ 11,25
1 fl.
€ 11,25
Californië
J.Lohr Winery Riverstone Monterey Chardonnay wit 2015
   lees meer ....
€ 17,75
1 fl.
€ 17,75

Rode wijn

Per fles
aantal
prijs
Californië
J.Lohr Winery Painter Bridge Zinfandel rood 2014
   lees meer ....
€ 9,95
1 fl.
€ 9,95
Californië
J.Lohr Winery Seven Oaks Paso Roble Cabernet Sauvignon rood 2013
   lees meer ....
€ 19,25
1 fl.
€ 19,25

Painter Bridge

J. Lohr Winery CaliforniŽ Central Coast

Jerry Lohr was opgegroeid op een boerderij in North Dakota. Na z’n opleiding zette hij een eigen bedrijf op dat zeer succesvol handelde in landbouwpercelen. Eind jaren ’60 besloot Jerry een nieuwe uitdaging aan te gaan: hij zou zich gaan verdiepen in wijnbouw. Lohr concentreerde zich op Monterey en kocht daar in 1972 zijn eerste wijngaarden in Arroyo Seco. In 1974 volgde de bouw van een heuse eigen winery in San Jose.

Een derde mijlpaal werd bereikt in 1988. In dat jaar breidde Lohr zijn wijngaardareaal uit met nog eens 800 hectare in Paso Robles, eveneens in Monterey. Zodoende kan het bedrijf voorzien in zijn eigen behoefte aan fruit.

J. Lohr is een typisch voorbeeld van wijnmaken op z’n Californisch: met een open oog voor de behoeften van de markt en met tegelijk de ambitie om de beste te zijn. Dit betekent onder meer dat er onophoudelijk experimenten worden uitgevoerd met nieuwe technieken. Een treffend voorbeeld daarvan is het jarenlange schaven aan de top–Chardonnay van het huis waarvan de stijl werd omgevormd van Californisch tot Bourgondisch. Voor een andere, meer ’basic’ Chardonnay werd dan weer gezocht naar gistculturen die de wijn extra bloemig en fruitig maken.

Het productaanbod van J. Lohr bestaat tegenwoordig uit diverse series wijnen, van toegankelijke instappers voor het grote publiek tot exclusieve single estate wijnen. Daarmee bewijst J. Lohr Wineries dat het voor alles een huis is dat voor iedere genieter een wijn maakt, in verschillende prijsklassen. Dit alles onder het motto ’never a dull moment!’


Zie ook:

J. LOHR RIVERSTONE MONTEREY Chardonnay wint bij Monterey Wine Competition 2014.
Jerry Lohr, producent van ondermeer Painter Bridge, is ’Innovator of the Year"
Steve Lohr, producent van ondermeer Painter Bridge, gaat voor DUURZAAM

J.Lohr Winery Painter Bridge 3 Chardonnay en 3 Zinfandel (€ 9,95)

1 fles: € 9,95
Een proefdoos van 3 heerlijke Painter Bridge Chardonnay en 3 Zinfandel

J.Lohr Winery Painter Bridge Chardonnay 2015 wit (€ 11,25)

1 fles: € 11,25
Herkomst:
J.Lohr Winery, Central Coast, Californië, USA
Terroir:
Een klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. De druiven zijn afkomstig van wijngaarden in Arroyo Seco en Monterey County.
Druivenras:
Chardonnay & Viognier
Vinificatie:
De wijn vergist en rijpt in gebruikte vaten van Frans eikenhout. Voor meer aroma´s van witte bloemen en perzik wordt de Chardonnay aangevuld met circa 8% Viognier.
Geur & Smaak:
Aroma´s van rijpe appel, perzik, witte boemen, citrus en caramel. De smaak is gul, volumineus en rijk met opnieuw appel, sinaasappelschil, witte perzik, room en toast.
Wijn & Spijs:
Te serveren bij onder andere rijke visgerechten, schaaldieren, geroosterde kip en romige kazen.
Weetje:
De koele oceaanlucht zorgt in Central Coast voor verkoeling in de wijngaarden. Aromatische en rijk gestructureerde wijnen zijn het resultaat.

J.Lohr Winery Riverstone Monterey Chardonnay 2015 wit (€ 17,75)

1 fles: € 17,75
Herkomst:
J. Lohr Winery, Central Coast, Californië, USA
Terroir:
Een klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. De druiven zijn afkomstig van wijngaarden in Arroyo Seco en Monterey County. De bodem bestaat uit zanderige leem en keien.
Druivenras:
Chardonnay
Vinificatie:
Vergisting vindt plaats in barriques. Ruim 50% ondergaat malolactische gisting. Daarna rijpt de wijn 7 tot 9 maanden in nieuwe en gebruikte barriques van Frans, Hongaars en Amerikaans eikenhout.
Geur & Smaak:
Een rijke, volle, maar frisse wijn met rijpe citrus, appel, nectarine, honing, vanille en toast.
Wijn & Spijs:
Heerlijk bij kreeft met avocadomousse, moules marinières, kip uit de oven of gestoofde kip met citroen, olijven en kappertjes.
Weetje:
De naam Riverstone refereert aan het terroir van de wijngaarden, die gelegen zijn op de bodem van de voormalige Arroyo Seco rivier. De bodem bevat naast leem veel oude rivierkeien oftewel riverstones.

J.Lohr Winery Painter Bridge Zinfandel 2014 rood (€ 9,95)

1 fles: € 9,95
Herkomst:
J. Lohr, Central Coast, Californië, USA
Terroir:
Een klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. De druiven zijn afkomstig van verschillende percelen in Paso Robles. Het terroir bevat kalk, kiezel en klei.
Druivenras:
Zinfandel, aangevuld met kleine percentages Tempranillo, Petite Sirah & Alicante Bouschet
Vinificatie:
De druiven worden afzonderlijk vergist in roestvrijstalen tanks. De uiteindelijke blend rijpt dan nog 8 maanden in eikenhouten vaten.
Geur & Smaak:
Dieppaars gekleurde wijn met aroma´s van framboos, donker gebrande koffie en cacao. De smaak is vol en rond met rijp rood fruit, specerijen en het typerende pepertje. De wijn is lekker sappig en opvallend lichtvoetig voor een Zinfandel.
Wijn & Spijs:
Iets gekoeld geschonken een favoriet bij pasta , pizza en gegrild vlees.
Weetje:
Doelstelling bij J. Lohr is het fruit in deze wijn zoveel mogelijk naar voren te laten komen en het eikenhout een subtiele rol te laten spelen.

J.Lohr Winery Seven Oaks Paso Roble Cabernet Sauvignon 2013 rood (€ 19,25)

1 fles: € 19,25
Herkomst:
J. Lohr Winery, Central Coast, Californië, USA
Terroir:
De wijngaarden liggen aan de open kustlijn in de buurt van Santa Barbara. Overdag is het hier erg warm, maar ´s nachts koelt de omgeving sterk af. De bodem is gevarieerd en bevat onder meer gravelachtige klei, leem en kalksteen.
Druivenras:
Cabernet Sauvignon en kleine, jaarlijks wisselende percentages Petite Syrah, Syrah, Petit verdot, Cabernet Franc, Merlot en en/of overige variëteiten
Vinificatie:
De druiven vergisten in roestvrijstalen tanks. Daarna rijpt de blend circa 12 maanden in barriques van Amerikaans eikenhout.
Geur & Smaak:
Diepdonkere wijn met aroma´s van zwarte kersen, pruimen, bosbessen en daarnaast, hazelnoot, donkere chocolade en toast. Stevige tanninnes, maar ook in de smaak veel fruit , kruiden en een lange afdronk.
Wijn & Spijs:
Een favoriet bij pastagerechten, gegrilde portobello of ossenhaas en bij pittige, harde kazen.
Weetje:
De extreme verschillen tussen dag– en nachttemperatuur in de Seven Oaks–wijngaard in Paso Robles zijn zeer geschikt voor de sterke Cabernet Sauvignon. De druiven rijpen bovendien goed door de warme dagen, terwijl ze door de afkoeling ´s nachts voldoende frisheid behouden.
beringer    , Wijnhuis Prinschenhof

beringer

Francis Ford Coppola  , Wijnhuis Prinschenhof

Francis Ford Coppola

Painter Bridge   , Wijnhuis Prinschenhof

Painter Bridge

Stags Leap  , Wijnhuis Prinschenhof

Stags Leap