Aanbieding wijn 5 + 1 fles gratis
Aanbieding wijn 90 Parkerpunten voor Viu Manent, nu 10% korting
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog

Witte wijn

Per fles
aantal
prijs
Piemonte
Luigi Einaudi Moscato d’Asti wit 2016
   lees meer ....
€ 14,20
6 fl.
€ 85,20

Rode wijn

Per fles
aantal
prijs
Piemonte
Luigi Einaudi Barbera rood 2015
   lees meer ....
€ 14,50
6 fl.
€ 87,00
Piemonte
Luigi Einaudi Dolcetto di Dogliani rood 2015
   lees meer ....
€ 14,95
6 fl.
€ 89,70
Piemonte
Luigi Einaudi Dolcetto di Dogliani Vigna Tecc rood 2013
   lees meer ....
€ 19,65
6 fl.
€ 117,90
Piemonte
Luigi Einaudi Barolo Terlo rood 2013
€ 35,65
6 fl.
€ 213,90

Luigi Einaudi

Luigi Einaudi wijnen

In Dogliani is het wijngoed van Luigi Einaudi de oudste van de streek. Zoals gebruikelijk in het bedrijf worden alle wijngaarden voltijds onderhouden door werknemers die wonen op de boerderij van het betreffende perceel. Iedere gemeenschap is zodoende verantwoordelijk voor z´n eigen land en daarmee de kwaliteit van de druiven.

Sinds 1990 is het een van Luigi’s kleinkinderen, Paola Einaudi, die het scepter zwaait over het Piemonteese wijnbedrijf. Zij investeerde direct in de aanschaf van de allermodernste wijnapparatuur en liet een nieuwe wijnproduktiekelder bouwen. In samenwerking met haar man Giorgio Ruffo maakt Einaudi ongelooflijk mooie wijnen onder hetzelfde motto als Luigi dat deed: innovatief maar met respect voor traditie. Inmiddels is ook de volgende generatie werkzaam in het bedrijf.

Luigi Einaudi Moscato d’Asti 2016 wit (€ 14,20)

6 fl.: € 85,20
De familie Einaudi heeft een uitstekende reputatie als het om Moscato gaat. En juist om hun naam hoog te houden lieten Paola Einaudi en haar man in 1993 de gehele kelder ingrijpend renoveren. Begrijpelijk want zoals bekend, dit type wijn stelt zeer hoge eisen aan hygiëne en techniek.

De moscatodruiven worden volrijp geplukt. Na een voorzichtige persing volgt een koele vergisting van het sap tot het gewenste evenwicht tussen alcohol en restsuiker is verkregen. De fermentatie wordt onderbroken door de temperatuur stevig te verlagen. Dan wordt de wijn onder druk gefilterd en direct gebotteld om de maximale fruitexpressie en het natuurlijke koolzuur te behouden.

De Moscato van Einaudi is dan aantrekkelijk, geurend naar muskaat, zoetfrisse appel en peer. De mousse is elegant en feestelijk en maakt de weg makkelijk vrij voor smaakaroma´s als rijpe perzik en exotisch sprankelend zoetzuur fruit. Met zes procent alcohol is deze wijn – jong gedronken – uitermate geschikt als aperitief maar ook ideaal bij desserts op basis van fruit of ijs.

Luigi Einaudi Barbera 2015 rood (€ 14,50)

6 fl.: € 87,00
Vergisting vindt plaats in stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 30 to 34oC. De wijn vervolgens rijpt 10 tot 12 maanden in houten vaten van Frans eikenhout, waarna in februari en maart de wijn op fles wordt gedaan.

De barbera druiven komen van de Dogliani wijngaarden van Einaudi nabij Dogliani.

Dit levert uiteindelijk een volle frisse, lekker droge, wijn. Het is een wijn met een groot karakter en een intens robijnrode kleur.

Luigi Einaudi Dolcetto di Dogliani 2015 rood (€ 14,95)

6 fl.: € 89,70
De familie Einaudi is befaamd om z´n Dolcetto, dezelfde naam voor de druif die nog te vaak in de schaduw staat van de gevierde nebbiolo. Onterecht zoals zal blijken na het proeven van Einaudi´s Dolcetto di Dogliani D.O.C. en Vigna Tecc.

De Dolcetto DOC is na een klassieke bereiding op staal, robijnrood gekleurd met in het prilste begin een paarse weerschijn. De wijn ruikt lekker rood fruitig, heeft een aangenaam droge smaak met een gematigde zuurgraad en geeft in de afdronk dat prachtige kenmerkende bittertje prijs waarin vers gebrande amandeltjes schuil gaan.

Als begeleider van salades met koud vlees, gevogelte en niet te sterke kazen is dit een ideaal glas. Een wijn die het perfect doet als aperitief. Ontwikkelt gedurende drie tot vier jaren in de fles nog meer nuances.

Luigi Einaudi Dolcetto di Dogliani Vigna Tecc 2013 rood (€ 19,65)

6 fl.: € 117,90
De druiven voor de Dolcetto ‘Vigna Tecc´ komen van de alleroudste stokken in Dogliani van kalkrijke marmergrond. Bovendien worden ze ieder jaar rijper en geconcentreerder dan elders in het gebied en dat is terug te proeven in de wijn. Reden om deze prestigieuze Dolcetto te presenteren als een ‘cru´.

De vruchtjes worden op de klassieke manier vergist en opgevoed op stalen foeders.
Jong geschonken is de wijn diep paars gekleurd en geurt intens naar rijp, zoete zwarte bessen– en kersenfruit.

Na een jaar flesrijping is de Vigna Tecc al goed in balans, maar verdere rijping maakt de wijn complexer en brengt de beste karakteristieken van een Dolcetto aan de oppervlakte. Nog zachter van smaak met fluweel versmolten tannines, vruchtige aromas met veel concentraat en een eetlustopwekkende verrukkelijke afdronk. Gewoonweg heerlijke wijn!