Aanbieding wijn BBQ wijnpakket
Aanbieding wijn 90 Parkerpunten voor Viu Manent, nu 10% korting
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog

Witte wijn

Per fles
aantal
prijs
Languedoc
Guillaume Chardonnay wit 2016
   lees meer ....
levertijd 3 werkdagen
€ 5,50
6 fl.
€ 33,00

overig

Per fles
aantal
prijs
Languedoc
rosé Guillaume rosé 2016
   lees meer ....
levertijd 3 werkdagen
€ 5,95
6 fl.
€ 35,70

Rode wijn

Per fles
aantal
prijs
Languedoc
Guillaume Merlot rood 2015
   lees meer ....
levertijd 3 werkdagen
€ 5,50
6 fl.
€ 33,00

De Languedoc is populair bij zowel wijndrinkers als wijnmakers. De mogelijkheden zijn er namelijk legio waardoor het gebied voor ieder wat wils kan bieden. En dat ook nog eens voor een vriendelijke prijs.

Het gebied heeft de afgelopen decennia een spectaculaire gedaanteverwisseling ondergaan. Was de Languedoc vroeger louter een leverancier van anonieme bulkwijnen, vandaag de dag is het de koploper op het vlak van innovatie. Interessant genoeg laat het daarbij twee gezichten zien. Enerzijds zijn dat wijnen gemaakt volgens het traditionele Franse model en anderzijds zijn dat wijnen die sterke gelijkenissen vertonen met die uit de Nieuwe Wereld.

Tot de eerste groep behoren de vins de terroir uit appellations als Côteaux du Languedoc, Minervois, Corbières etc. Die appellations produceren wijnen met specifieke terroirkenmerken van in de regel de traditionele, autochtone druivenrassen.

Anders ligt dat bij de vins de cépage of ’enkelvariëteitswijnen’. In de Languedoc heeft men het concept voor dit soort wijnen, met de naam van de druif als belangrijkste informatie op het etiket, overgenomen uit de Nieuwe Wereld. Voorbeelden uit o.a. Californië, Chili, Argentinië, Zuid Afrika en Australië zijn evident. Deze indicatie op het etiket geeft de consument een herkenningspunt en een bepaald te verwachten smaakpatroon. Zo is de naam van de druif min of meer tot een merknaam verworden. Dit type wijnen valt meestal onder de noemer vin de pays en draagt in overgrote meerderheid de herkomstaanduiding Vin de Pays d’Oc: een gebied dat de hele Languedoc – inclusief de aangrenzende Roussillon – omvat.

Een sterke troef van de Languedoc is de variatie in natuurlijke condities. Behalve een vlak deel langs de kust heeft het, meer in het binnenland, ook heuvelachtige zones. En hoewel het klimaat sterk mediterraan van aard is, zijn er over korte afstanden toch belangrijke verschillen waar te nemen. Voor de geologische omstandigheden geldt exact hetzelfde. Het biedt producenten een ideale kans om te experimenteren met zeer uiteenlopende druivenrassen.

levertijd 3 werkdagen

Guillaume Chardonnay 2016 wit (€ 5,50)

6 fl.: € 33,00
Alcohol:
13%
Streek:
Languedoc/Roussillon
Druivenras:
Chardonnay
Omschrijving:
Zo’n tien jaar geleden zette de Languedoc de Franse wijnwereld op zijn kop. In het land waar de appellation, de beschermde herkomstbenaming, regeerdekozen de wijnmakers in de Languedoc een andere koers. Naast hun appellations richtten ze zich vanaf toen ook op de cépages, wijnen gemaakt van één druivenras waarbij de smaak van de druif centraal staat. De aanpak werd een succes. De wijnen mochten niet als appellation, maar wel als Vin de Pays d’Oc op de markt komen. Pierre Baptiste is zo’n serie cépages. Deze Chardonnay is lichtgeel van kleur. Hij heeft het ingetogen fruitige wat bij een Franse Chardonnay past. Appel, peer, citrus en een vleug exotisch fruit komen in de geur en smaak voor. De wijn is fris en heeft een ronde afdronk. Voor zo en bij lichte gerechten.
Wijn & Spijs:
Borrelhapjes, sandwiches met ijsbergsla, avocado en kip, gekookte mosselen met saus, salades met vis of fetakaas, gebakken visfilet, spaghetti met zeevruchten, lichtbelegen kaas.
Temperatuur:
11–12°C
Wijngaard:
De Chardonnaydruiven voor deze Vin de Pays d’Oc groeien in de wijngaarden in de Zuid–Franse Languedoc.
levertijd 3 werkdagen

rosé Guillaume 2016 rosé (€ 5,95)

6 fl.: € 35,70
Alcohol:
12,5%
Streek:
Languedoc
Druivenras:
Grenache Noir
Omschrijving:
Zo’n tien jaar geleden zette de languedoc de Franse wijnwereld op zijn kop. In het land waar de appellation, de beschermde herkomstaanduiding, regeerde kozen de wijnmakers een andere koers. Zij richtten zich minder op de streek maar, in navolging van de producenten in de Nieuwe Wereld, vooral op de druif. De monocépages of varietals, wijnen gemaakt van één druivenras, werden een succes. Pierre Baptiste is een serie cépagewijnen uit de Languedoc. Hij geurt naar rijpe aardbeien. In de fruitige smaak valt het frisse van rode bessen op. Een droge rosé met een opwekkende afdronk. Voor zo en aan tafel.
Wijn & Spijs:
Allerlei borrelhapjes, tapas, antipasti, salades met kaas of kip, gebakken gamba’s, vis van de grill, lamskotelet, geroosterde paprika, aubergine en courgette, pasta met garnalen, kipfilet, pizza.
Temperatuur:
11–12°C
Wijngaard:
De Syrahdruiven voor deze rosé groeien in de Zuid–Franse languedoc.
levertijd 3 werkdagen

Guillaume Merlot 2015 rood (€ 5,50)

6 fl.: € 33,00
Alcohol:
13%
Streek:
Languedoc/Roussillon
Druivenras:
Merlot
Omschrijving:
Deze Merlot heeft een fonkelend rode kleur. Hij geurt naar rijpe kersen en marsepein. De smaak is fruitig, vol en zacht. In de ronde afdronk komt het frisse fruit terug. Een wijn voor zo en aan tafel.
Wijn & Spijs:
Salade met kaas, noten, spek en/of croûtons, paté op salade, eendenborstfilet met bosvruchtengelei, kalkoenfilet, varkenshaas, lamscurry, eenvoudige cassoulet, moussaka, mie met vleesreepjes en groenten uit de wok, belegen, romige kaas.
Temperatuur:
16°C
Wijngaard:
De Merlotdruiven voor deze wijn komen van verschillende wijngaarden in de Zuid–Franse Languedoc.