Aanbieding wijn 5 + 1 fles gratis
Aanbieding wijn Magnum fles gratis
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog

Witte wijn

Per fles
aantal
prijs
Weinviertel
Ewald Gruber Grüner Veltliner G klassik wit 2016
   lees meer ....
€ 8,75
6 fl.
€ 52,50
Weinviertel
Ewald Gruber Grüner Veltliner Terasse Reipersberg wit 2016
   lees meer ....
€ 12,10
6 fl.
€ 72,60
Weinviertel
Ewald Gruber Riesling Röschitz wit 2016
   lees meer ....
€ 12,10
6 fl.
€ 72,60

overig

Per fles
aantal
prijs
Weinviertel
Ewald Gruber Zweigelt Rosé G klassik rosé 2016
   lees meer ....
€ 8,75
6 fl.
€ 52,50

Rode wijn

Per fles
aantal
prijs
Weinviertel
Ewald Gruber Blauer Zweigelt G klassik rood 2015
   lees meer ....
€ 8,75
6 fl.
€ 52,50
Weinviertel
Ewald Gruber Blauer Zweigelt Lauschen rood 2015
   lees meer ....
€ 14,75
6 fl.
€ 88,50

Ewald Gruber

Ewald Gruber

Een gave familie.

Op de leeftijd van 16 jaar besloot Ewald Gruber de boerderij te veranderen in een modelwijnbedrijf. Hij wilde een van de beste wijnboeren worden, gepassioneerd en met gebruik van de laatste technologieën. Ondanks zijn pensioen werkt hij nog steeds in de wijngaarden, samen met zijn zoon Christian. Zijn vrouw Hermine doet de boekhouding.

De familie Gruber maakt al wijn in Röschitz sinds 1814. Tot het midden van de vorige eeuw bijna uitsluitend voor privé–consumptie.

De passie van Ewald Gruber is besmettelijk gebleken. Drie van zijn zes kinderen namen het wijnhuis in 2012 over. Hun ambitie is met succes bekroond. De wijnen van Gruber hebben al vele prijzen in de wacht gesleept in Oostenrijk en in Europa. De wijnen worden ook geëxporteerd naar Japan, Noorwegen en China.

EWALD GRUBER (zoon): DE FILOSOFIE VAN DE WIJNMAKER:
De oenoloog heeft het vak eerst geleerd in Australië en Nieuw–Zeeland, voor hij terugkeerde naar Röschitz en de verantwoordelijkheid overnam voor de vinificatie in 2001. De kelder moet vooral schoon zijn; de druiven worden met uitzonderlijke zorg behandeld. Ewald Gruber focust op de individualiteit van elke enkele druif – speciaal met de vele verschillende wijngaarden. De wijnen worden perfect behandeld: Ewald heeft veel ervaring, en veel gevoel voor het wijnmaken. De wijn krijgt alle tijd die het nodig heeft. Dit maakt het mogelijk de beste resultaten voor elke wijngaard te behalen.

MARIA GRUBER (dochter): HEB JE DEZE AL GEPROBEERD?
De zakenvrouw: Na ervaring opgedaan te hebben in PR, zorgt Maria nu voor de klanten van Gruber Röschitz – privéklanten, die gelijk van het wijnhuis willen kopen, alswel nationale en internationale kopers. Ze zorgt tevens met liefde voor de ontwerpen en de marketing. Ontmoet Maria op een Wijnbeurs of bezoek haar thuis – ze is altijd bereid één of twee flessen voor je te openen... inclusief uitstekend en professioneel advies.

CHRISTIAN GRUBER (jongste zoon): HET BEGINT ALLEMAAL IN DE WIJNGAARDEN.....
Christian is het hele jaar rond te vinden in de wijngaarden. Biologisch boeren is belangrijk voor hem en om die reden maakt hij gebruik van de meest traditionele methoden.
Zo gebruikt hij geen kunstmest maar uitsluitend compost. Christian´s motto “quality, not quantity”.



Zie ook:

Beestjes, Beeeestjes: weet je wat ik zie als ik gedronken heb?
Ewald Gruber Pinot Noir gemaakt van biologisch geteelde druiven, afkomstig van de Galgenberg

Ewald Gruber Grüner Veltliner G klassik 2016 wit (€ 8,75)

6 fl.: € 52,50
Herkomst:
Weingut Gruber, Weinviertel, Oostenrijk
Druivenras:
Grüner Veltliner
Geur:
Bloemen, appel, rijpe peer, perzik wat citrus en een hint van groene peper.
Smaak:
Perzik en citrus, exotisch en sappig. Soepel en toegankelijk met lekker sap. Fruitige en droge witte wijn.
Wijn & Spijs:
Lekker aperitief, goed te combineren met gravad lax, bressekip uit de oven, zachte kazen.
Temperatuur:
8–10° C

Ewald Gruber Riesling Röschitz 2016 wit (€ 12,10)

6 fl.: € 72,60
Herkomst:
Weingut Gruber, Weinviertel, Oostenrijk
Druivenras:
Riesling
Geur:
Open, zacht en licht zwoele geur met fris fruit van peer, lychee en perzik
Smaak:
Vol en lekker juicy met kleine zuurtjes en tonen van grapefruit, kiwi, groene gele appel en abrikoos.
Wijn & Spijs:
Kropsla met groene asperges, geitenkaas, gegrilde courgette. Carpaccio van kalfsmuis met groene kruiden salade en salsa verde
Temperatuur:
8–10° C

Ewald Gruber Grüner Veltliner Terasse Reipersberg 2016 wit (€ 12,10)

6 fl.: € 72,60
Herkomst:
Weingut Gruber, Weinviertel, Oostenrijk
Druivenras:
Grüner Veltliner
Geur:
Heerlijk kruidig, vleugje groene peper, gele pruimen, appel, bloemen, aantrekkelijk.
Smaak:
Elegante en sappige smaak, heerlijke zuren, levendig, met veel mineraligheid, rijpe appel, niet streng. Droge en soepele witte wijn.
Wijn & Spijs:
Prima aperitief, lekker bij risotto met groene asperges, salade met rucola en geitenkaas, zachte kazen.
Temperatuur:
10–12° C

Ewald Gruber Zweigelt Rosé G klassik 2016 rosé (€ 8,75)

6 fl.: € 52,50
Herkomst:
Weingut Gruber, Weinviertel, Oostenrijk
Druivenras:
Zweigelt
Geur:
Wat een fruit! Heerlijk aardbeien en een vleugje citrus. Opwekkende en licht bloemige geur.
Smaak:
Soepel en aangenaam droog, lekker veel fris fruit. Soepele en droge rosé
Wijn & Spijs:
Salade niçoise, pasta met vongole (kokkels), wilde sockeye zalm van de grill
Temperatuur:
8–10° C

Ewald Gruber Blauer Zweigelt G klassik 2015 rood (€ 8,75)

6 fl.: € 52,50
Herkomst:
Weingut Gruber, Weinviertel, Oostenrijk
Druivenras:
Zweigelt
Geur:
Het fruit spettert het glas uit, met zwarte kersen en bosbessen. Tegelijk is de geur aangenaam warm en licht kruidig, met een fijn pepertje
Smaak:
Lichtvoetig en sappig in de smaak, rondeur, lekker soepel, wat room, fijne frisheid. Soepele en lichtvoetige rode wijn
Wijn & Spijs:
Gegrilde tonijn met oregano en kappertjes, pasta met gerookte kip, zachte kazen.
Temperatuur:
13–15° C

Ewald Gruber Blauer Zweigelt Lauschen 2015 rood (€ 14,75)

6 fl.: € 88,50
Herkomst:
Weingut Gruber, Weinviertel, Oostenrijk
Druivenras:
Blauer Zweigelt
Geur:
Zacht, elegant en aards. Lichte specerijen, gerookte thee, confiture, zwoel zwart fruit en een hint van zoethout en vanille
Smaak:
Vol van smaak, sappig, zacht en elegant. Zwart fruit, beetje stoer en robuust en licht gerookt. Rond
Wijn & Spijs:
Romige risotto met funghi porcini en gegrilde radicchio. Eendenborst met bordelaise saus, Kwartel met morieltjes
Temperatuur:
13–15° C
Ewald Gruber  , Wijnhuis Prinschenhof

Ewald Gruber

Fritsch Weinberghof  , Wijnhuis Prinschenhof

Fritsch Weinberghof

Kurt Angerer   , Wijnhuis Prinschenhof

Kurt Angerer

Weingut Allram   , Wijnhuis Prinschenhof

Weingut Allram