Aanbieding wijn BBQ wijnpakket
Aanbieding wijn 90 Parkerpunten voor Viu Manent, nu 10% korting
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog

overig

Per fles
aantal
prijs
Languedoc
Duo des Plages rosé Cinsault en Syrah rosé 15/16
   lees meer ....
€ 6,95
6 fl.
€ 41,70

Duo des Plages

DUO des Plages rosť Languedoc te bestellen bij Clubwijn

De Languedoc is populair bij zowel wijndrinkers als wijnmakers. De mogelijkheden zijn er namelijk legio waardoor het gebied voor ieder wat wils kan bieden. En dat ook nog eens voor een vriendelijke prijs.

Het gebied heeft de afgelopen decennia een spectaculaire gedaanteverwisseling ondergaan. Was de Languedoc vroeger louter een leverancier van anonieme bulkwijnen, vandaag de dag is het de koploper op het vlak van innovatie. Interessant genoeg laat het daarbij twee gezichten zien. Enerzijds zijn dat wijnen gemaakt volgens het traditionele Franse model en anderzijds zijn dat wijnen die sterke gelijkenissen vertonen met die uit de Nieuwe Wereld.

Een sterke troef van de Languedoc is de variatie in natuurlijke condities. Behalve een vlak deel langs de kust heeft het, meer in het binnenland, ook heuvelachtige zones. En hoewel het klimaat sterk mediterraan van aard is, zijn er over korte afstanden toch belangrijke verschillen waar te nemen. Voor de geologische omstandigheden geldt exact hetzelfde. Het biedt producenten een ideale kans om te experimenteren met zeer uiteenlopende druivenrassen.

Duo des Plages rosé Cinsault en Syrah 15/16 rosé (€ 6,95)

6 fl.: € 41,70
Herkomst:
Languedoc, Frankrijk
Klimaat/Terroir:
Een mediterraan klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters.
Vinificatie:
Om een frisse, aromatische stijl te garanderen worden de druiven ‘s nachts geoogst als de temperatuur gedaald is. Na een voorzichtige persing volgt een vergisting op lage temperatuur om de fruitaroma´s te behouden. Twee maanden rijping op de gistcellen geeft de wijn een rijkere smaak.
Druivenras:
Cinsault & Syrah
Geur/Smaak:
Helder lichtroze rosé met intense aroma´s van jeugdig fruit, rijpe rode bessen en viooltjes. Sappig, fris en toch rijk van smaak.
Wijn & Spijs:
Heerlijk als aperitief, op het terras, tijdens de BBQ, bij zomerse (maaltijd)salades, gegrilde kipgerechten, gamba´s à la plancha of bij een pizza met rijpe tomaten en veel basilicum.
Weetje:
De naam ‘Duo des Plages´ is geïnspireerd op de twee zeeën die van invloed zijn op het klimaat waarin de druiven groeien. En plages refereert aan het zomerse karakter van deze rosé.