Aanbieding wijn BBQ wijnpakket
Aanbieding wijn 90 Parkerpunten voor Viu Manent, nu 10% korting
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog

Witte wijn

Per fles
aantal
prijs
Rias Baixas
Bodegas Alma Atlantica wit 2013
   lees meer ....
€ 10,55
6 fl.
€ 63,30

In Rosal, de zuidelijkste subzone van wijnstreek Rías Baixas, bevindt zich Alma Atlántica. Dit meer dan honderd hectare tellende wijnhuis werd in 2008 opgezet met als doel moderne wijnen te maken waarin het terroir van het noordwestelijkste deel van het Iberische Schiereiland optimaal tot uitdrukking komen.

Want hier op de grens tussen Spanje en Portugal en ingeklemd tussen de oceaan en rivier de Miño (Minho in het plaatselijke, sterk aan het Portugees verwante dialect) zijn de microklimatologische omstandigheden voor wijnbouw net even anders dan elders en sterk gerelateerd aan de grote regenval in combinatie met tropische temperaturen en matigende Atlantische zeewind.

Bodegas Alma Atlantica 2013 wit (€ 10,55)

6 fl.: € 63,30
Herkomst:
Bodegas Alma Atlantica, Rias Baixas, Spanje
Druiven:
85% Albariño, 10% Caíño Blanco & 5% Loureiro
Terroir:
Mediterraan, met zachte winters en warme zomers. Kalkhoudende bodem, met klei en stenen.
Vinificatie:
De rijpe oogsten leveren na temperatuurgecontroleerde opvoeding in roestvrijstaal, drie verschillende wijnen op. Na assemblage in de verhouding 85% Albariño, 10% Caíño Blanco aangevuld met een staartje Loureiro levert dat een bleekgeel eindresultaat op
Geur/Smaak:
De wijn heeft een krokante, dorstlessende spanning en aantrekkelijk kruidige nasmaak. Geurt en smaakt naar tropische vruchten als mango en passievrucht, wilde rozen, perzik en abrikoos.
Wijn & Spijs:
Een uitstekend aperitief en een ideale begeleider van rauwe vis, schelp– en schaaldieren.